Είσοδος

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Όπως όλοι ξέρουμε,  πλέον υπαγόμαστε στον ΕΟΠΥΥ.  Παρακαλούμε γιά να αποφεύγονται λάθη, να ξεχάσετε την παλιά διαδικασία με αποστολή δαπανών στο ΤΥΔΕ και όλα τα σχετικά. Γιά ιατρικές εργασίες που έγιναν μετά τον Νοέμβριο του 2012 αρμόδιος είναι ο ΕΟΠΥΥ.

 

Γιά να γίνει όλων η ζωή πιό εύκολη,  σας ενημερώνουμε γιά  τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας!!!

 

 

Αν δεν βιάζεστε,  κλείνετε ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ στον γιατρό της  ειδικότητας που επιθυμείτε.

Κάθε γιατρός έχει δικαίωμα να κλείνει 150 ραντεβού το μήνα μέσω ΕΟΠΥΥ. Αν πάτε με αυτήν την διαδικασία δεν πληρώνετε τίποτα.

 

Ο γιατρός αντίστοιχα θα σας γράψει στο βιβλιάριο τυχόν εξετάσεις που χρειάζεται να κάνετε ηλεκτρονικά και θα πάτε στα συμβεβλημένα κέντρα που επίσης θα τα βρείτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ και που επίσης πληρώνετε ποσοστό συμμετοχής το οποίο είναι πολύ μικρό (πραγματικά είναι μικρό).

Αν ακολουθήσετε αυτην την διαδικασία δεν έχετε απαιτήσεις από πουθενά αλλού, και τυχόν χρήματα συμμετοχών σε δαπάνες που έχετε καταβάλει τα βάζετε απλώς στη φορολογική σας δήλωση.

 

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να μπείτε στην διαδικασία των ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, τότε μπορείτε να πάτε στον γιατρό της αρεσκείας σας και να τον πληρώσετε κανονικά.

Ο γιατρός και σε αυτήν την περίπτωση που δεν τον έχετε επιλέξει μέσω ΕΟΠΥΥ, θα σας γράψει ηλεκτρονικά τυχόν εξετάσεις που πρέπει να κάνετε και μετά μπορείτε να πάτε στα συμβεβλημένα κέντρα και να πληρώσετε  την συμμετοχή που όπως αναφέραμε είναι ελάχιστη, και πάλι τελείωσε η όλη διαδικασία.

 

ΤΟ ΤΥΔΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ.

 

Αν έχετε σκοπό να νοσηλευτείτε σε κάποια κλινική πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 

1.     Το πρώτο πράγμα που θα ελέγξετε πριν την εισαγωγή σας, είναι αν η κλινική είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.  Τα περισσότερα ιδιωτικά κέντρα πλέον είναι συμβεβλημένα, οπότε, σε αυτήν την περίπτωση θα ενημερώσετε  την γραμματεία της κλινικής γιά την ασφάλισή σας και θα πληρώσετε το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής.

2.     Οσοι έχετε generally επίσης θα ενημερώσετε και την generally αλλά και την κλινική γιά την ασφάλεια αυτή και θα επιλέξετε τί σας συμφέρει να χρησιμοποιήσετε. Συνήθως χρησιμοποιείτε και τα δύο ως εκ τούτου μειώνεται το ποσό που πρέπει τελικά να καταβάλετε.

 

 

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να προτιμάτε συμβεβλημένα κέντρα διότι τα περισσότερα πλέον είναι.

 

Εχετε 20 ημέρες να κάνετε τις εξετάσεις που σας έχουν γράψει ηλεκτρονικά. Μετά την πάροδο της προθεσμίας τις πληρώνετε κανονικά ή πάτε στον γιατρό και τις ξαναγράφετε.

Εχετε 5 ημέρες προθεσμία να αγοράσετε τα φάρμακα που επίσης σας έχουν γράψει ηλεκτρονικά και να πληρώσετε μόνο την συμμετοχή. Μετά την πάροδο της προθεσμίας τα πληρώνετε ή τα ξαναγράφετε.

 

 

Το βιβλιάριό σας το χρειάζεστε πάντα.  Το βιβλιάριο πρέπει να είναι θεωρημένο γιά να είναι αποδεκτό. Εφόσον έχετε πληρώσει τα ένσημα του ΤΥΔΕ σας το θεωρούμε στο σύλλογο αυτόματα και είσαστε καλυμμένοι γιά όλο τον χρόνο. Μία φορά γίνεται η θεώρηση. Το βιβλιάριο των συνταξιούχων το θεωρούμε επίσης στο σύλλογο.

 

Γραφείο του  ΕΟΠΥΥ υπάρχει στην αρχή της Μπονιαλή. Εκεί μπορείτε να υποβάλλετε δαπάνες γιά εξειδικευμένες εξετάσεις – τις γνωρίζουν όσοι τις υποβάλλουν- καθώς και γιά παραφαρμακευτικά- αναλώσιμα γιά χρόνιες παθήσεις.

 

Εκεί επίσης υποβάλλετε δαπάνες γιά γυαλιά που σας έχει γράψει γιατρός με αιτιολογημένη γνωμάτευση. Το ταμείο δικαιολογεί 100 ευρώ γιά αγορά γυαλιών.

 

Οδοντιατρικά δεν αποδίδονται.

Μέγεθος Γραμματοσειράς