Είσοδος

27.03.2023

Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής του Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.) διοργανώνουν, εκπαιδευτική ημερίδα για την παιδική προστασία με θέμα: «Το θεσμικό πλαίσιο και ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών στην προστασία του παιδιού».

 

Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής του Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.) διοργανώνουν, εκπαιδευτική ημερίδα για την παιδική προστασία  με θέμα: «Το θεσμικό πλαίσιο και ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών στην προστασία του παιδιού».

Στόχος της ημερίδας, η οποία απευθύνεται κυρίως σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών, σε παιδαγωγούς, αλλά και σε ενδιαφερόμενους πολίτες, είναι να ληφθούν οι απαραίτητες γνώσεις για τους επαγγελματίες, ώστε να είναι αποτελεσματικοί στη διαχείριση των προβλημάτων των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και ιδιαίτερα στα θέματα για την οικογένεια σε κρίση και τα παιδιά, που πολλές φορές βρίσκονται σε κίνδυνο. Παράλληλα, θα αναλυθούν και όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το θεσμικό πλαίσιο στα ζητήματα αναδοχής παιδιών.

Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με το εν λόγω θέμα, θα παρουσιάσουν:

  • Το νέο θεσμικό πλαίσιο αναδοχής & Πληροφοριακό Σύστημα Anynet-Άμεση, Βραχύχρονη -Επείγουσα αναδοχή
  • Το Διαγνωστικό Εργαλείο Εκτίμησης των Αναγκών του Παιδιού και της Οικογένειας-Συμπλήρωση έκθεσης προς την Εισαγγελία,
  • Το θεσμικό πλαίσιο της Παιδικής Προστασίας στην χώρα

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, από τις 09:30 έως τις 14:00, στο Θέατρο “Μίκης  Θεοδωράκης” (πλατεία Κατεχάκη – Παλιό Λιμάνι).

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στα τηλέφωνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων: 28213 41693 και 28213 41695 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μέγεθος Γραμματοσειράς